28. feb 2024

— Kundene ser konkrete kostnadsreduksjoner

For oss i SafeBase har det blitt tradisjon å ta en kort oppsummering av fjoråret – og et innblikk i tankene våre på året vi er inne i. Her oppsummerer vi 2023, vårt tiende driftsår; et år hvor vi fikk ti nye ansatte og opplevde stor vekst i både energi- og telekombransjen. I 2024 skal vi utvide applikasjonsporteføljen til energikundene våre – og jobbe for å få flere kunder i telekom-bransjen.

Les mer
24. nov 2023

Styrket driftsavdeling: Tettere oppfølging

Driftsavdelingen vår er styrket med flere ansatte. Samtidig har vi laget et splitter nytt OPS-rom, der et dedikert team jobber målrettet med alt fra idriftsetting til støtte ved hendelser i nettet. Vi kaller det proaktiv drift.

Les mer
25. okt 2023

Røros E-verk testet tre alternativer for jevnere spenning

Under 1 % av nettkundene har egne solcelleanlegg, likevel merker Røros E-verk at anleggene skaper utfordringer som gjør det vanskelig å holde spenningsnivået jevnt, og innenfor FOL-grensene. Nå har nettselskapet testet tre ulike løsninger for å komme problemene til livs.

Les mer
20. sep 2023

Spenningsregulering med automatisk trinnkobling

At spenningen fra trafo til forbruker blir for lav, har i en årrekke vært en klassisk problemstilling i det norske lavspentnettet. Med inntoget av solceller er problemstillingen snudd på hodet: Nå ser stadig flere at spenningen blir for høy.

Les mer
19. sep 2023

SafeMon halverer kostnader knyttet til feilretting

Hos Tensio har måleleder Rune Morten Myrhaug og driftsplanlegger Erik Lund tatt i bruk SafeMon til spenningsovervåking. Det har ført til mer effektiv drift og store kostnadsbesparelser – noe som er positivt for både nettselskap og nettkunder.

Les mer
14. sep 2023

Økonomisk toppkarakter til SafeBase

SafeBase opplever stødig vekst på bunnlinja for tiende år på rad, og utmerkes med AAA kredittrating fra Dun & Bradstreet. — Vi er ingen døgnflue. Vi er her også om ti, femten, tjue år – og langt inn i fremtiden, sier administrerende direktør Lars Erik Gjervan. 

Les mer