Linjekapasiteten kan økes med opptil 15 %

Elektrifiseringen av samfunnet skaper et større effektbehov mange steder i strømnettet, noe som igjen fører til utfordringer med å overføre strøm fra produksjonsstedet til der den skal brukes. Nå peker ny forskning på dynamisk kapasitet som en løsning.

Les mer
roar skauge tensio

Ny kontrakt: Nå blir Nettnytte en del av Tensio sin daglige drift

De siste årene har vi samarbeidet med Tensio på et FoU-prosjekt for å optimalisere og videreutvikle SafeMon Nettnytte. Nylig signerte vi en utvidet kontrakt, der SafeMon Nettnytte og AMS-drift fra SafeBase skal inn i den daglige driften til Tensio. Nettselskapet ser nå frem til å effektivisere driften og redusere kostnadene betraktelig.

Les mer

Møt oss på Smartgridkonferansen 2021!

Vi er til stede under Smartgridkonferansen 15. – 16. september for å snakke om proaktiv drift av strømnettet. Du finner oss på stand 4 i utstillerhallen på Clarion Hotel & Congress ved Gardermoen.

Les mer

BKK Nett velger ANSO: Ny millionavtale for SafeBase

SafeBase har inngått en avtale verdt inntil 58 millioner med BKK Nett om Avansert Nettstasjonsovervåking. Nettselskapet får dermed digitalisert lavspentnettet – en sentral del av nettet som vanligvis gir lite data – slik at de har full oversikt, kan drifte mer effektivt, og levere enda bedre tjenester til kundene sine.

Les mer

Hvordan påvirker elektriske ferger og busser nettstasjonene dine?

Det grønne skiftet bringer med seg nye storforbrukere av effekt, som el-ferger og el-busser. Nye uregulerte produsenter gir også nye utfordringer. Elektrifiseringen av samfunnet kan føre til overharmonisk støy på nettstasjonen, som reduserer levetiden betraktelig. Vi viser hvordan du bruker SafeMon til å følge med på overharmonisk støy – og hvilke tiltak du burde iverksette.

Les mer
Trollstigen Web

SafeBase-leveranse til Norges første offgrid mobil-site med 100 % fornybar energi

Det vernede området rundt turistperlen Trollstigen har endelig fått mobildekning. På toppen av fjellet har Telia gjort det umulige – bygget en basestasjon som driftes av sol- og vindenergi, uten dieselaggregat-back-up. Med en så avsidesliggende plassering er fjernovervåking helt avgjørende for driften. Det sørger vår telekom-tilpassede SmartSite-løsning for.

Les mer