Møt telecom-teamet som bistår Telia med 5G-utbyggingen

Telia er i gang med utbygningen av 5G-nettet som blant annet skal gi befolkningen høyere hastighet på mobildata og bedre mobiltjenester. I AI Village sitter Simen, Peter, Rolf-Arne og Trond i SafeBase og kontrollerer tilstanden på det nye mobilnettet underveis i utbyggingen.

Les mer

Ny stor kontrakt med Telia om fjernovervåking

SafeBase har inngått en avtale på nærmere 100 millioner med Telia om leveranse av en IoT-løsning (Internet of Things), som lar mobilgiganten fjernovervåke telemastene sine. Det skal føre til mindre nedetid og mer robust dekning for kundene.

Les mer

Simulerer fremtidens utfordringer i strømnettet

AMS-målerne som er installert i alle norske hjem samler kontinuerlig inn en mengde data. I dataene ligger verdifull informasjon om kvaliteten – og eventuelle feil på strømnettet. SafeBase skal, gjennom Tensios nye FOU-prosjekt, bistå Tensio i å tolke de enorme datamengdene fra AMS-målerne – for å kontrollere nettet og simulere fremtidige driftssituasjoner.

Les mer

Smart strømstyring på Senja

Industrien på Senja er i rask utvikling, der avansert robotikk i prosesseringen av fisk krever mye kraft. Utstyret er kostbart og stiller store krav til stabil spenning – også ved store svingninger i effekt. Dette er vanskelig å løse helt på enden av kraftnettet. For å løse problemet har lokale aktører etablert Smart Senja for å være med å lage fremtidens energisystem, med avansert nettstasjonsovervåking (ANSO) fra Safebase som en del av løsningen.

Les mer

Produksjon av SensorHuber

Høy etterspørsel, kombinert med delemangel i Kina, har gjort at det ikke har vært mulig å få tak i vår SensorHub den siste tiden. Takket være godt samarbeid med en av våre kunder, kan vi nå møte noe av etterspørselen.

Les mer

Vi vokser og styrker teamet på maskinlæring

SafeBase behandler enorme mengder data for sine kunder. I all denne dataen ligger skjult kunnskap, uante forretningsfortrinn og stort potensial. Våre siste tre nyansettelser er hentet inn for å dra mest mulig nytte av dataen vi analyserer.

Les mer

Fjernovervåking av nettstasjoner for lengre levetid og bedre driftssikkerhet – SafeMon Energy

God fjernovervåking kan spare samfunnet for store kostnader og farer. Så sent som i 2003 mistet 55 millioner mennesker i Nord-Amerika strømmen, og mange fikk den ikke tilbake før flere uker senere. Flyplasser stengte, mennesker ble fanget på undergrunnen, trafikkstyringen gikk i stampe og mange mistet vannforsyningen. Strømbruddet kostet samfunnet over 6 milliarder dollar. Det hele startet med at overbelastning på strømnettet ikke ble oppdaget.

Les mer

Telia: — SafeMon skaper konkrete konkurransefortrinn for oss

Telia bruker SafeMon som støtteverktøy når de skal levere Norges beste mobilnett. — I SafeMon ser vi kvaliteten på stort sett alle elementene som utgjør mobilnettet vårt, og vi kan dermed agere på problematikk enten før det oppstår eller reagere veldig raskt, forklarer Head of Operational Control i Telia Norge, Bjørn Tore Gullord.

Les mer