SafeMon Energy

Du trenger aldri tvile på tilstanden til energinettet igjen. Med SafeMon kan du være trygg på at du alltid har full kontroll.

Vil du jobbe smartere enn myndighetene krever? I SafeMon har du nøkkelferdig NSO etter REN 6025. Les mer om Avansert Nettstasjonsovervåkning (ANSO) i SafeMon.

Vi tar hånd om alt fra datainnsamling til lagring,
tolkning og visualisering

– så kan du konsentrere deg om å hele tiden øke leveransekvaliteten.

– SafeMon er vårt viktigste verktøy for jordfeilovervåkning. Voss Energi bruker SafeMon daglig fordi det gir oss god oversikt over strømnettet vårt og hjelper oss å holde nettet rent. Elektriske verdier som tidligere var beregnet ut fra kundens forbruk, er nå tilgjengelig som sanntidsdata.

Jan Olav Opheim, energiingeniør hos Voss Energi

Alt kan måles – og alle målinger er data

Hos oss er din data trygg og alltid enkelt tilgjengelig. Vår plattform har bunnsolid datasikkerhet, er åpen for integrering med andre systemer og laget for at du aldri skal gå glipp av en viktig hendelse.

SafeMon støtter allerede alle disse instrumentene – og vi legger enkelt til støtte for et hvilket som helst annet instrument du foretrekker:

SafeMon SensorHub

ABB
REF615

Compass B 2.0

Siemens
SICAM FCM

Bender
HV425

Bender
ISO650-D

Eltek
Smartpack S

EcoSmart
SensorDocking

Heimdall Power
Neuron

IME Nemo
D4 Le

IME Nemo
HD 96D4 Le

Kamstrup
AMS måler

Kaifa
AMS-måler

Landis+
Gyr E650

Micro Matic
CVM C10

Micro Matic
CVM Mini

Micro Matic
CVM RGU10C

Micro Matic
CVM E3 Mini

PT100 føler

Seneca
Z-4RTD

Seneca
Z-4TC

Seneca
Z-4AI

Seneca
Z204-1

Schneider
Electric
PM3255

Schneider
Electric
PM5111

Schneider
Electric
PM750

Værstasjon
med sensor for
solinnstråling

Trådløse sensorer

– Montørene våre har også tatt i bruk SafeMon på mobil. I første omgang er det spesielt jordfeilmodulen de benytter, men i større feilsituasjoner viser også kartet fint hvor mange trafoer som er strømløse. Den siste måneden har vi ved hjelp av SafeMon oppdaget to defekte trafoer. Begge hadde fått skader fra lynnedslag, men havarerte ikke. Vi oppdaget likevel at linjespenningen lå utenfor leveringsforskriften og trafoene ble skiftet.

Jan Olav Opheim, energiingeniør hos Voss Energi

Trådløse sensorer

Vi leverer trådløse og batteridrevne sensorer med lang levetid, som kobler seg automatisk opp til SafeMon. Sensorene er små, praktiske og spesielt utviklet for industriell bruk.