21. mar 2023

Nok et nettselskap velger isolasjonsovervåking fra SafeBase

Nylig signerte Røros E-verk en avtale med oss om isolasjonsovervåking av 1000V-nettstasjonene deres.

Interessen etter nøkkelferdige løsninger for isolasjonsovervåking har økt etter at REN 9116 introduserte nye myndighetskrav for 1000V nettstasjoner. Kravene gjelder alle selskap – store som små.

Støtter flere moduler enn andre løsninger

Røros E-verk har ansvar for strømforsyningen i Røros kommune. I tillegg til å være hjem til det levende kulturminnet Bergstaden Røros, rommer kommunen også blant annet to fabrikker som produserer henholdsvis møbler og elektronikk. I tillegg finnes det mye annen kraftkrevende industri i kommunen. Totalt har nettselskapet i underkant av syv tusen kunder.

Som tidligere pilotkunde av SafeBase, var valget enkelt for Røros E-verk da kravet om isolasjonsovervåking i 1000V-stasjoner kom.

— Vi hadde gode erfaringer med SafeBase fra før av. Teknologien deres støtter i tillegg en haug med moduler som vi vet av erfaring at andre programvarer ikke gjør, sier driftsingeniør i Røros E-verk Nett, Martin Nymoen.

Isolasjonsovervåking fra SafeBase:

  • En fullverdig isolasjonsmåling mellom fase-jord for 1000V IT-nett.
  • Løsningen leveres ferdig koblet på montasjeplate, eller ferdig koblet i nettstasjon.
  • Nøkkelferdig i SafeMon med brukervennlig og oversiktlig dashbord.

Isolasjonsovervåking brukes typisk der 230V transformeres opp til 1000V for overføring i luft, og så ned igjen til 230V sluttkundekrets.

— Hvis man ønsker å hindre klatring i mast, kan vi levere løsningen med nedbygde strømtrafoer. Da trengs det bare en person til den årlige inspeksjonen – som gjør arbeidet enda mer kostnadseffektivt, sier Frode Johansen i SafeBase.

Utrulling i gang

Nymoen og kollegene i Røros E-verk har nettopp installert løsningen i den første av ti nettstasjoner som skal utstyres med isolasjonsovervåking.

— Vi skal montere løsningen på samtlige 1000V-nettstasjoner i nettverket vårt. Målet er at løsningen skal dekke opp kravene og gi oss innsikt og kontroll på tilstanden til linjene, forteller Nymoen.

Han ser frem til å teste løsningen i praksis i tiden som kommer.

— At SafeBase sin teknologi er åpen og kan hente data fra de øvrige instrumentene i nettstasjonen er et stort pluss, og en av grunnene til at valget enkelt falt på dem, avslutter han.

Vi takker Røros E-verk for tilliten og gleder oss til å samarbeide videre!