Slik gjør vi kundedrevet nyskaping

For å hjelpe kundene våre med å få kontroll og innsikt i komplisert infrastruktur er det avgjørende at kundens behov står i sentrum for utviklingen vår.

En av våre grunnsteiner for kundetilpasning er domenekunnskap. At alle SafeBase-ansatte har høy domenekunnskap betyr at de kan gi meningsfulle innspill og råd til kundene, og ikke minst at de forstår problemene og mulighetene fagfolkene hos kundene kommer med.

Kunnskapsrike kunder – høy domenekunnskap

SafeBase jobber med ekstremt kunnskapsrike kunder i energi- og telekombransjene, og våre ansatte har selv bakgrunn fra disse fagområdene.

— Kundene våre vet utrolig mye om sitt fagområde. På vår side av bordet sitter det teknologer og ingeniører som er bunnsolide på behandling og nyttegjøring av data. Når to fageksperter kan snakke sammen på samme språk oppstår det mange gode produkter og løsninger, innleder administrerende direktør Lars Erik Gjervan.

At SafeBase ikke har blitt bitt av vekstbasillen mener Gjervan sender tillitsvekkende signaler til markedet.

— Kundene skal også ha trygghet til oss som leverandør. Derfor tar vi ikke stor risiko. Kunder som velger SafeBase vet at de velger en partner som er med dem i lang, lang tid fremover.

Balansen mellom nytt og trygt

Navnet SafeBase kan kanskje høres litt kjedelig og traust ut. En sikker og trygg base er ikke det mest spennende i verden. Men, hvis du har prøvd å drive eller jobbe i et selskap uten den vet du bedre. Vi jobber hver dag for å være den trygge basen for våre kunder, samtidig som vi tar i bruk det nyeste innen teknologi. Å balansere kombinasjonen av trygt og nytt er vårt mål.

— Vi er et teknologiselskap som består av ingeniører og teknologer, der alle synes det er moro å jobbe med teknologi. Som teknologientusiaster mener vi at det er viktig å ha integritet og gjøre målrettet utvikling, innleder administrerende direktør Lars Erik Gjervan.

— Bare for at man kan gjøre noe med teknologien, betyr ikke det at det skal gjøres. For oss er teknologi et verktøy for å nå et konkret mål, og det målet er alltid å lage et definert og nyttig produkt for kunden eller forbedre brukeropplevelsen på et eksisterende produkt.

Åpen kildekode gir frihet

Da Gjervan og medgründerne startet SafeBase var det helt naturlig å kun bruke open source-produkter, og slik aldri gjøre seg avhengig av store konglomerater med store muskler og større restriksjoner.

— Siden vi alltid står helt fritt til å velge ny teknologi er vi smidige og fleksible. Vi kan alltid ta i bruk det aller siste som finnes av innovasjon på markedet, mens vi beholder kontrollen og tryggheten.

Valget om å alltid velge teknologi med åpen kildekode betyr også at SafeBase kjenner systemet inn og ut – ingen valg er tilfeldige og ingen kodesnutt ukjent terreng.

Læring og endring i ryggmargen

Å være i konstant utvikling, og i tillegg være i front av utviklingen, stiller høye krav til hodene som skal jobbe i selskapet.

— Alle ansatte i SafeBase er ekstremt dyktige og ikke minst lære- og endringsvillige. Å være åpen for endring krever selvtillit, og selvtillit kommer ofte som en følge av høy kompetanse. Med selvtillit på plass vet vi at vi faktisk får til den nyskapingen vi ønsker, selv om det kanskje ikke har blitt gjort før, forklarer Gjervan.

Trygghet og langsiktighet for ansatte

Å tiltrekke seg gode teknologer og ingeniører er krevende. Konkurransen er høy og mulighetene mange for de skarpeste hodene. I tillegg til å tilby faglige utfordringer og frihet, har selskapet derfor alltid sørget for at selskapet er robust, og at alle arbeidsplasser dermed er trygge.

— Vi skal alltid være i lønnsom vekst, i den rekkefølgen. Lønnsomhet først, så vekst. Vi er ikke opptatt av å vokse for enhver pris, men jobbe for å signalisere at SafeBase er et trygt og langsiktig arbeidssted, sier Gjervan. Han trekker også frem at kontinuitet i arbeidsstokken også betyr at kunnskapen om kundenes leveranser stadig blir høyere.

Trygt, sikkert og solid

Trygghet og forutsigbarhet gjennomsyrer SafeBase, og det er også noe av grunnen til navnevalget for selskapet.

— SafeBase viser først og fremst til vår sikre databehandling. Trygghet er helt sentralt for oss i alt vi gjør. Systemene våre skal være pålitelige, de ansatte skal ha et trygt sted å jobbe og kundene våre skal stole på oss og informasjonen de får i våre systemer. Alt dette handler om trygghet, og det jobber vi med hver dag, avslutter Gjervan.