07. feb 2022

Ny avtale: Skal bruke SafeMon til å elektrifisere bygg- og anleggsbransjen

SafeMon skreddersys nå for Ohmia Construction. Ohmia Construction leverer mobile containere med batterier for lading av anleggsmaskiner og skal bruke SafeMon for bedre driftskontroll og beslutningsstøtte. Avtalen gjør at Ohmia får mer driftssikre ladeanlegg og kan optimalisere strømoverførselen fra nettselskapet.

Safebase Ohima Construction

— SafeMon har et veldig godt brukergrensesnitt og SafeBase har allerede kunder med lignende behov som vi har. SafeMon krever derfor minimalt med utvikling for at det skal fungere for oss, og med mange gode referansekunder var det enkelt for oss å velge SafeBase, sier Morten Kjøren, Teknisk sjef hos Ohmia Construction.

bygg- og anleggsbransjen

Ohmias mobile hurtigladeløsning

For å unngå å overbelaste strømnettet når elektriske anleggsmaskiner skal lades, leverer Ohmia containere med integrerte batterier og hurtigladeløsninger. Containerne kobles til en nærliggende trafo eller nettstasjon, og det integrerte batteriet lades kontinuerlig slik at anleggsmaskinene kan hurtiglades for å sikre optimal utnyttelse av driftstid.

elektrifisere

Hjelper anleggsbransjen gjennom det grønne skiftet

Nye krav fra myndighetene pålegger bygge- og anleggsplasser å være utslippsfrie innen 2030. Flere kommuner har valgt å sette fristen allerede i 2025. Ohmia Construction skal være en elektrifiseringspartner for aktørene i bygg- og anleggsbransjen når det grønne skiftet for alvor ankommer maskinparken.

— Vi leverer mobile hurtigladeløsninger i form av containere med batterier som hjelper å drifte en elektrisk byggeplass. Ved å lagre energien i containerne kan vi hurtiglade anleggsmaskiner uten at det påvirker strømnettet i så stor grad. Nettselskapene slipper da større utbygginger for midlertidige byggeplasser, og våre kunder slipper å gjøre unødvendige investeringer, forklarer Tora Hansen, leder for strategi og forretningsutvikling hos Ohmia Construction.

I 2022 skal Ohmia Construction oppskalere antall enheter i drift. Da trenger de et helhetlig monitoreringssystem på én plattform.

elektrifisere bygg- og anleggsbransjen

Avgjørende med 100% oppetid

For Ohmias kunder er det avgjørende at ladeløsningen er driftssikker siden byggeplassen må kunne være i drift hele tiden. Dermed må også containerenhetene som lader maskinparken være i drift – hele tiden.

— Med SafeMon som overvåkingssystem vil vi raskt få oversikt over hendelser eller alarmer på tvers av enhetene. I tillegg vil vi få merverdi ut av dataen som vi rapporterer til kunde, eksempelvis forbruksmønsteret deres og reduksjonen i CO2-utslipp.

Smartstyring av batteriene

Hansen ser også for seg at SafeMon vil hjelpe dem å trekke strøm på en smartere måte.

— Containerne kobles til en trafo eller nettstasjon, og trekker strøm kontinuerlig for å sikre at batteriet til enhver tid har kapasitet til å hurtiglade store maskiner. Med SafeMon skal vi optimalisere denne delen av driften ved at vi får innsikt i hvilke tidspunkter det er mest gunstig å trekke strøm fra nettet, og slik gi rimeligere strøm til kundene våre – og unngå for høy belasting på nettet, avslutter Hansen.

Utviklingen for å skreddersy SafeMon til Ohmia Construction er påbegynt, og skal være ferdig i løpet av våren 2022. Vi takker for oppdraget, og gleder oss til å bidra mot utslippsfrie anleggsplasser.

ohmia construction