Voss Energi velger avansert nettstasjonsovervåking fra SafeBase

SafeBase AS har inngått avtale med Voss Energi om leveranse og drift av sitt system for avansert nettstasjonsovervåkning og nettnytte, SafeMon®. Med denne avtalen på plass vil Voss Energi, som har som visjon å være i front med fornybar energi og kompetanse, imøtekomme de forestående myndighetskravene til jordfeilovervåkning på alle sine nettstasjoner. Voss Energi vil

SafeBase AS har inngått avtale med Voss Energi om leveranse og drift av sitt system for avansert nettstasjonsovervåkning og nettnytte, SafeMon®.

Med denne avtalen på plass vil Voss Energi, som har som visjon å være i front med fornybar energi og kompetanse, imøtekomme de forestående myndighetskravene til jordfeilovervåkning på alle sine nettstasjoner. Voss Energi vil med dette tilfredsstille bransjestandardene REN6025 og REN4021 for overvåkning og nettnytte på alle sine nettstasjoner i distribusjonsnettet. SafeBase, som allerede har startet leveransene til Voss Energi, leverer SafeMon® som en tjenestebasert leveranse (SaaS).

Om SafeMon®
SafeMon® er et skybasert  IT/OT-system utviklet av det norske selskapet SafeBase. Systemet legger til rette for effektiv innføring av sanntid overvåkning og nettnytte i el-nettene i henhold til bransjestandardene REN6025 og REN4021.

Nyttegjør IoT og stordata
Rollebaserte dashboards gjør at brukerne på alle nivåer får en intuitiv og hensiktsmessig arbeidsflate som gjør brukeren i stand til å ta mer effektive beslutninger. «SafeMon® skal gi kundene merverdi ved å utløse kreative og lærende prosesser basert på den oversikten og innsikten brukeren får med SafeMon® og vår IoT- og stordata-plattform. SafeMon® skal ikke bare gi kunden produksjonskontroll – den skal også gi grunnlaget for optimalisering av teknologi, prosesser, arbeidsflyter og ressursbruk», sier Lars Erik Gjervan, daglig leder i SafeBase AS.

SafeMon skal bli vårt overordnede dashboard
«SafeMon skal i løpet av 2-5 år bli vårt overordnede dashboard for effektiv oversikt og beslutningsstøtte, slik at vi sikrer oss optimal drift og bruk av investeringer. Samarbeidet med SafeBase gir oss mulighet til å være i front når det gjelder stordataanalyse, feilprediksjon og maskinlæring», sier Frode Rogne i Voss Energi.

Kontakt for mer informasjon:

Lars Erik Gjervan – SafeBase AS
Daglig leder
922 59 444
lars.erik.gjervan@safebase.no