27. mar 2020

Vi vokser og styrker teamet på maskinlæring

SafeBase behandler enorme mengder data for sine kunder. I all denne dataen ligger skjult kunnskap, uante forretningsfortrinn og stort potensial. Våre siste tre nyansettelser er hentet inn for å dra mest mulig nytte av dataen vi analyserer.

For oss handler det meste om å skape trygghet for kundene våre. Denne tryggheten leverer vi gjennom å hjelpe kundene våre å holde oversikt over komplisert infrastruktur. Dette gjør vi ved å berike og visualisere data slik at våre kunder kan bruke dem til beslutningstøtte.

I tillegg leverer vi trygghet gjennom at kundene vet at dataen er passet godt på, og at de eier dataen selv. Til slutt leverer vi trygghet gjennom høy dataintegritet og innsikt av høy kvalitet. Sistnevnte oppnås i stor grad gjennom maskinlæring.

Det er altså for at kundene våre skal få mest mulig nytteverdi ut av sin data at vi nå fyller på teamet vårt med maskinlæringskompetanse. Heldigvis er det sånn at skarpe hoder tiltrekkes av tanken på åpne plattformer, ryddig dataeierskap og ikke minst tilgangen til de enorme datamengdene vi forvalter for våre kunder innen energi- og telekommunikasjon.

Odd Jostein Svendsli – Direktør for salg og marked

Odd Jostein har erfaring fra hele verdikjeden vi jobber med. Tidligere jobbet han tett på sensorikk og datainnsamling under Atmels teknologieventyr. Derfra gikk ferden videre til arbeid med stordata i Numascale, før han nå sist jobbet som leder for AIA Science. Som leder for AIA Science gikk han i front for en satsing på kunstig intelligens og maskinlæring. Selv om han er ingeniør av utdanning, har han hele veien jobbet med salg og marked.

— Det er motiverende å komme inn i et veldrevet selskap som jobber med noe jeg anser som samfunnskritisk. Jeg har også veldig sansen for måten selskapet ser på data – og hele tiden tilpasser seg kundens data, i stedet for å tvinge deres data inn i egne formater, sier Svendsli.

Administrerende direktør Lars Erik Gjervan er svært fornøyd med nyervervelsen.

— Odd Jostein har perfekt bakgrunn for å være vår front ut mot markedet, samtidig som vi har fått en tydelig og konstruktiv stemme i interne diskusjoner. Vi vet at Odd Jostein stiller høye krav til de rundt seg, og at han har tilsvarende høye ambisjoner for seg selv og de han jobber med.

Ask S. Krogstad – Data Scientist

Med på laget er også Ask S. Krogstad. Med sin statistikk-bakgrunn skal han øke forståelsen vår for hva som ligger bak tallene som samles inn. Innsikten bruker han så til å lage effektive modeller og systemer for maskinlæring.

— Fra før av er vi særlig gode på dataflyt og databaseteknologi. I Ask har vi ikke bare fått en person med lang bakgrunn fra programvare og programmering, vi får i tillegg inn spesialisert kompetanse på statistikk. Det betyr at vi kan automatisere flere prosesser enn tidligere og samtidig passe på at modellene stemmer med det som skjer i virkeligheten. Ask er jordnær og nøysom, og om vi noen gang trenger en kaptein til et quizlag har vi i tillegg fått inn en allviter som vinner alle quizer han deltar på, sier Gjervan.

Olav Markussen – back-end-utvikler med spesialkompetanse i maskinlæring

Som back-end-utvikler med fordypning innen maskinlæring og forsterkende læring (RL) går Olav rett inn i kjerneleveransen vår. Som utvikler jobber han med alle teknologiene vi benytter oss av, og jobber tett på resten av teamet.

— I SafeBase har vi nøyaktig det maskinlæringsentusiaster som Olav blir mest lykkelig av: Gedigne mengder data. Enkelt forklart skal Olav jobbe med å lære systemene våre å gjøre flere smarte ting, og færre uproduktive ting. Som person er han nøyaktig, presis, en ivrig klatrer og et godt teammedlem å ha med på et hvilket som helst prosjekt, sier Gjervan.

SafeBase vokser videre

Alle de tre nyervervelsene har allerede kommet på plass i SafeBase. De tre nyansettelsene markerer en ny milepæl for selskapet.

— SafeBase har alltid vært et lønnsomt selskap, og vi har alltid bygget opp kapital før vi har brukt den – og det skal vi fortsette med. Nå har vi hatt lønnsom vekst over en lang tidsperiode, og vi ser at det er nødvendig å utvide staben for å vokse videre, avslutter Gjervan.