Teknologifilosofien vår og industri 5.0 – slik gjør vi kundedrevet nyskaping

Vi er et teknologiselskap som leverer beslutningsstøtte til selskaper som vil ha innsikt, kontroll og oversikt i komplisert infrastruktur. For å få til dette hjelper vi våre kunder med å samle inn, tolke, lagre og visualisere data. For at dette skal fungere for våre kunder er det vesentlig at kundene har minst en hånd på rattet.

Med kundestyrt utvikling tilpasser vi hele tiden vårt produkt til kundene våre, i stedet for å levere et produkt kunden må tilpasse seg etter. Å hele tiden tilpasse en teknologi for behovene kundene ser i nåtid og fremtid krever store mengder frihet og trygghet. Det har vi sikret oss.

Balansen mellom nytt og trygt

Navnet SafeBase kan kanskje høres litt kjedelig og traust ut. En sikker og trygg base er kanskje ikke det mest spennende i verden – men hvis du har prøvd å drive eller jobbe i et selskap uten den vet du bedre. Vi prøver å leve opp til dette samtidig som vi tar i bruk det nyeste innen teknologi. Kombinasjonen av nytt og trygt er balansegangen vi jobber for å få til.

— Vi er et teknologiselskap som består av ingeniører og teknologer, der alle synes det er moro å jobbe med teknologi. Som teknologientusiaster mener vi at det er viktig å ha integritet og gjøre målrettet utvikling, innleder administrerende direktør Lars Erik Gjervan.

— Bare for at man kan gjøre noe med teknologien, betyr ikke det at det skal gjøres. For oss er teknologi et verktøy for å nå et konkret mål, og det målet er alltid å lage et definert og nyttig produkt for kunden eller forbedre brukeropplevelsen på et eksisterende produkt.

Åpen kildekode gir frihet

Da Gjervan og medgründerne startet SafeBase var det helt naturlig å kun bruke open source-produkter, og slik aldri gjøre seg avhengig av store konglomerater med store muskler og større restriksjoner.

— Siden vi alltid står helt fritt til å velge ny teknologi er vi smidige og fleksible. Vi kan alltid ta i bruk det aller siste som finnes av innovasjon på markedet, mens vi beholder kontrollen og tryggheten.

Valget om å alltid velge teknologi med åpen kildekode betyr også at SafeBase kjenner systemet inn og ut – ingen valg er tilfeldige og ingen kodesnutt ukjent terreng.

Læring og endring i ryggmargen

Å være i konstant utvikling, og i tillegg være i front av utviklingen, stiller høye krav til hodene som skal jobbe i selskapet.

— Alle ansatte i SafeBase er ekstremt dyktige og ikke minst lære- og endringsvillige. Å være åpen for endring krever selvtillit, og selvtillit kommer ofte som en følge av høy kompetanse. Med selvtillit på plass vet vi at vi faktisk får til den nyskapingen vi ønsker, selv om det kanskje ikke har blitt gjort før, forklarer Gjervan.

Trygghet og langsiktighet for ansatte

Å tiltrekke seg gode teknologer og ingeniører er krevende. Konkurransen er høy og mulighetene mange for de skarpeste hodene. I tillegg til å tilby faglige utfordringer og frihet, har selskapet derfor alltid sørget for at selskapet er robust, og at alle arbeidsplasser dermed er trygge.

— Vi skal alltid være i lønnsom vekst, i den rekkefølgen. Lønnsomhet først, så vekst. Vi er ikke opptatt av å vokse for enhver pris, men jobbe for å signalisere at SafeBase er et trygt og langsiktig arbeidssted, sier Gjervan. Han trekker også frem at kontinuitet i arbeidsstokken også betyr at kunnskapen om kundenes leveranser stadig blir høyere.

Domenekunnskap som grunnstein for kundetilpasning

At de ansatte i SafeBase har høy domenekunnskap betyr at de kan ha meningsfulle innspill og råd til kundene, men ikke minst at de forstår problemene og mulighetene fagfolkene ute hos kundene kommer med.

— Vi jobber med ekstremt kunnskapsrike kunder i energi- og telekom-bransjene. De vet utrolig mye om sitt fagområde. På vår side av bordet sitter det teknologer og ingeniører som er bunnsolide på behandling og nyttegjøring av data. Når to fageksperter kan snakke sammen på samme språk oppstår det mange gode produkter og løsninger.

At selskapet ikke har blitt bitt av vekstbasillen mener Gjervan også sender tillitvekkende signaler til markedet.

— Kundene skal også ha trygghet til oss som leverandør. Derfor tar vi ikke stor risiko. Kunder som velger SafeBase vet at de velger en partner som er med de i lang, lang tid fremover.

Trygt, sikkert og solid

Trygghet og forutsigbarhet gjennomsyrer SafeBase, og det er også noe av grunnen til navnevalget for selskapet.

— SafeBase viser først og fremst til vår sikre databehandling. Trygghet er helt sentralt for oss i alt vi gjør. Systemene våre skal være pålitelige, de ansatte skal ha et trygt sted å jobbe og kundene våre skal stole på oss og informasjonen de får i våre systemer. Alt dette handler om trygghet, og det jobber vi med hver dag, sier Gjervan.

Industri 5.0 er her

SafeBase er altså godt i gang med industri 5.0. Der 4.0 handlet om automasjon og robotisering, handler 5.0 om å gi kundene mulighet for å selv skreddersy og påvirke produktet de kjøper. Målet er at teknologien skal harmonere så mye som mulig med menneskelig intelligens, og skape merverdi for mennesker som dermed kan ta bedre valg, jobbe raskere, tryggere og bedre.

— Siden vi har en fleksibel teknologi i bunn, og kjenner den inn og ut, kan vi med lav kostnad hele tiden gjøre tilpasninger for kundene våre. Derfor har vi også funksjonsutrulling hver uke, noe som betyr at kunden har et bedre produkt hver gang de kommer på jobb mandag morgen.