30. apr 2024

Nå kan nettanalysatoren oppgraderes fra kontorstolen

Nettanalysatoren CVM Mini E3 har en naturlig plass i mange av landets nettstasjoner. Nå er softwaren i instrumentet oppdatert – og SafeBase har laget en funksjon som lar deg rulle ut oppdateringen fra kontorstolen.

CVM Mini E3 fra Micro Matic er en av landets mest brukte nettanalysatorer. Oppdateringen av softwaren til instrumentet berører naturligvis mange nettselskaper.

— Kundene våre er strålende fornøyde med at instrumentet kan fjernoppdateres for økt funksjonalitet, sier Frode Johansen, leveranseansvarlig for energi i SafeBase.

Slipper utreise til trafo

SafeBase utvikler og leverer toppsystemet SafeMon, som inneholder en bred applikasjonsportefølje for energibransjen – blant annet egne applikasjoner for nettstasjonsovervåking og nettnytte.

SafeMon brukes av en rekke nettselskaper. Muligheten for å fjernoppdatere nettanalysatoren fra Micro Matic er enkelt tilgjengelig i SafeMon.

— Programvareoppdateringen er selvsagt tilgjengelig for alle, men nettselskaper som ikke bruker SafeMon eller lager en tilsvarende løsning selv, må reise ut til nettstasjonene for å oppdatere instrumentet manuelt, sier André Gulliksen i Micro Matic. 

— Kundene våre er strålende fornøyde med at instrumentet kan fjernoppdateres for økt funksjonalitet, sier Frode Johnasen i SafeBase.

— Programvareoppdateringen er selvsagt tilgjengelig for alle, men nettselskaper som ikke bruker SafeMon eller lager en tilsvarende løsning selv, må reise ut til nettstasjonene for å oppdatere instrumentet manuelt, sier André Gulliksen i Micro Matic.

Fleksibelt mot feilprogrammering

CVM Mini E3 har toveiskommunikasjon. Det gir aktører som SafeBase mulighet til å lage programvarer som fjernstyrer instrumentet – og dermed også oppdatere softwaren på instrumentet fra kontoret.

— For nettselskapene gir denne toveiskommunikasjonen en ekstra trygghet. Hvis de har feilprogrammert nettanalysatoren under installasjonen, og oppdager det i etterkant, kan feilen enkelt rettes opp fra kontoret uten nye utrykninger, fortsetter Gulliksen.

— Du får en fleksibel løsning uten kostnadene knyttet til utrykning og utbygging av hardware, hvis det er feil på softwaren.

Bedre funksjonalitet

Oppdateringen i softwaren på CVM Mini gir bedre funksjonalitet i visningene fra instrumentet.

— For de som bruker dataene fra nettanalysatoren daglig, er denne oppdateringen svært velkommen. At kundene våre ikke trenger fysisk tilstedeværelse ved instrumentet for å få oppdateringen, setter de stor pris på, avslutter Johansen.