25. mar 2020

Fjernovervåking av nettstasjoner for lengre levetid og bedre driftssikkerhet – SafeMon Energy

God fjernovervåking kan spare samfunnet for store kostnader og farer. Så sent som i 2003 mistet 55 millioner mennesker i Nord-Amerika strømmen, og mange fikk den ikke tilbake før flere uker senere. Flyplasser stengte, mennesker ble fanget på undergrunnen, trafikkstyringen gikk i stampe og mange mistet vannforsyningen. Strømbruddet kostet samfunnet over 6 milliarder dollar. Det hele startet med at overbelastning på strømnettet ikke ble oppdaget.

I dette tilfellet utløste feilen en dominoeffekt, og selv om vi har et mer oversiktlig strømnett i Norge, kan små feil føre til store problemer. Dette ansvaret veier tungt på alle som jobber med kvaliteten og driftssikkerheten på strømnettet – både i normal- og unntakstilstand.

SafeMon Energy er et verktøy som er laget for å gi deg som jobber med strømnettet full kontroll, meningsfull innsikt og grunnlag for å gjøre gode beslutninger for lengre levetid og bedre driftssikkerhet.

All data fra dine nettstasjoner på ett sted

Med SafeMon kan du overvåke viktige driftsparametere på samtlige av nettstasjonene i strømnettet og ha tilgang til all driftskritisk informasjon på ett sted – uansett hvor du er. Informasjon fra nettstasjonene tolkes, samles og visualiseres i en brukervennlig nettportal som du har tilgang til på mobil eller PC.

At nettstasjonene er plassert innerst i en fjordarm, langt inn et dalsøkk eller på andre utilgjengelige steder er ikke lenger noen hindring for å se på spenningskvalitet, skjevspenninger eller frakoblede husstander.

Voss Energi: — Vi oppdager flere jordfeil, og løser dem raskere

­­Økt innsikt sparer tid

­­Fjernovervåking gjør det enklere å bestemme hvilke oppgaver som haster mest. Med full oversikt kan du prioritere mellom oppgaver som må løses med en gang, og oppgaver som kan vente litt. Du kan også spare inn unødvendige turer ut til en nettstasjon der alt er i orden.

— SafeMon gir deg ikke bare innsikt til å prioritere, men kunnskap om problemet som møter teknikeren. Da kan man sende riktig person med riktig kompetanse og riktige verktøy på oppdraget. Dette korter ned tiden på problemløsning, forklarer leveranseansvarlig for Energi i SafeBase, Frode Johansen.

Han legger til at montøren kan se både på sanntidsdata og historiske data. Feilene er ikke nødvendigvis synlig akkurat når montøren er der, så fjernovervåkingen betyr også at man både kan identifisere feil mer effektivt, og i tillegg verifisere at feilen er fikset.

Proaktiv drift

Bak det enkle brukergrensesnittet du ser på PC, tablet og mobil ligger avansert databehandling. Ved hjelp av kunstig intelligens og maskinlæring automatiseres mange manuelle prosesser. Siden SafeMon tråler gjennom og tolker all data kan du forutse mange problemer med maskinvare og utstyr, og dermed være i forkant av driftsavbrudd og kvalitetstap. I tillegg kan det settes opp automatiske alarmer og varslinger til teknisk personell, slik at feil kan fikses raskt.

NSO og ANSO

I SafeMon har du alt du trenger for nettstasjonsovervåkning (NSO), inkludert jordfeilovervåkning, balanserapport, belastningsrapport, spenningsrapport og THD-rapport. Vi bygger enkelt ut til avansert nettstasjonsovervåkning (ANSO), slik at du også kan overvåke flere parametere som for eksempel rom- og utetemperatur, om dører er åpne eller lukket, luftfuktighet og oljetemperatur. Uansett hva du trenger å måle for å sove godt om natten, samler vi alt på ett sted i SafeMon

På grunn av vår åpne tilnærming til databehandling kan vi ta inn data fra alle instrumenttyper, og dataen eier du selvfølgelig helt selv. Du finner en liste over instrumenter og sensorer vi allerede har støtte for her. Om ditt instrument ikke er på listen kan du bare kontakte oss, så lager vi støtte for det på kort tid.

Sov godt med fjernovervåking

Fjernovervåking med intelligente verktøy som SafeMon legger til rette for at flest mulig feil blir forhindret og at de feilene som oppstår blir oppdaget og rettet raskt. Dermed kan strømbrudd med de konsekvensene dette kan ha forhindres. Nysgjerrig på mulighetene for fjernovervåking av dine nettstasjoner – les mer eller snakk med oss.